Järjestelmän käyttö ja ominaisuudet


Tässä osiossa esitellään Valuatumin tilinpäätösanalyysijärjestelmän perusominaisuuksia ja -toimintoja.

[sisällysluettelo, linkit alaotsikoihin]

Kirjautuminen järjestelmään

Kirjautumissivu

Pääset kirjautumaan järjestelmään kirjautumissivun kautta. [tähän info kirjautumissivun URLista]

Kun olet kirjautunut sisään, pääset järjestelmän etusivulle. Järjestelmän toimintaa kuvaillaan seuraavassa luvussa.

Käyttäjätunnus ja salasana

[mistä saat selville käyttäjätunnuksen ja salasanan, cr ja arvonmääritys erikseen?]

Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja klikkaa ”Kirjaudu sisään”. Jos haluat tallentaa käyttäjätietosi myöhempää käyttöä varten, valitse ”Muista tunnukseni tällä koneella” ennen sisäänkirjautumista.

Salasana ja/tai käyttäjätunnus unohtunut

Jos olet unohtanut salasanasi, saat palautettua sen klikkaamalla ”Olen unohtanut salasanani”. Syötä tekstikenttään käyttäjätunnuksesi (mikäli olet unohtanut myös käyttäjätunnuksen, voit käyttää käyttäjätunnukseesi liitettyä sähköpostiosoitetta) ja klikkaa ”Lähetä”. Saat sähköpostiisi ohjeet salasanan palauttamiseen.

Järjestelmän perustoiminnot

 

Yritysnäkymäsivut

Yritysnäkymäsivuilla pääset tarkastelemaan yrityksen tilinpäätöstietoja sekä erilaisia niiden pohjalta tehtyjä laskelmia ja tunnuslukuja. Pääset siirtymään yritysnäkymän välilehdillä ylälaidan valikkopalkin kautta. Lisätietoa eri välilehtien sisällöistä täällä. [tähän tarvitsisi screenshotin, mutta pitäisi olla erilainen cr- ja valuaatiopuolella]

Taulukoiden yläpuolinen palkki näyttää tilikauden vuosiluvun ja sen alapuolella tilikauden päättymiskuukauden. Vuosiluvun perässä oleva e-kirjain osoittaa, että kyseisen tilikauden luvut ovat ennusteita. Voit selata tilikausia eteen- ja taaksepäin taulukoiden otsikkopalkkien nuolia klikkaamalla. Kuvaajissa näytettävät tilikaudet muuttuvat samanaikaisesti taulukoiden kanssa.

[tähän screenshot]

Ennen kuin yrityksen tilinpäätöslukuja on muokattu, järjestelmään on tallennettuna valmiiseen tilinpäätösdataan pohjautuva malli. Jos laadit yritykselle omia ennusteita, voit tallentaa nämä erilliseen malliin. Voit vaihtaa pohjamallin ja oman mallisi välillä sivun ylälaidasta löytyvän pudotusvalikon kautta. Valitse haluamasi malli ja klikkaa viereistä nuolipainiketta; tällöin sivu päivittyy näyttämään valitsemaasi malliin tallennettuja lukuja. Valikon alapuolella oleva teksti kertoo, minkä mallin lukuja kulloinkin näytetään. Mallin tallennuksesta kerrotaan tarkemmin luvussa Mallin tallentaminen.

Omien tietojen tarkastelu ja muokkaaminen

Pääset tarkastelemaan ja muokkaamaan omia käyttäjätietojasi valitsemalla yläreunan valikkopalkista ”Omat tiedot”. Perustiedot-välilehdellä voit muuttaa esimerkiksi käyttäjätunnukseesi liitettyä sähköpostiosoitetta. Salasana-välilehdellä pääset vaihtamaan uuden salasanan.

Jos haluat seurata tiettyjen yritysten kehitystä, voit koostaa niistä oman yrityslistan. Luodaksesi oman yrityslistan, hae haluamasi yritys hakutoiminnon avulla ja valitse hakutuloksista yrityksen kohdalta “Lisää yrityslistaan” -pudotusvalikosta “Uusi lista”. Syötä nimi listalle ja valitse “OK”. Tämän jälkeen voit lisätä muita yrityksiä listallesi: luomasi yrityslista löytyy nyt pudotusvalikosta omalla nimellään.

Voit tarkastella yrityslistoja “Omat tiedot” -otsikon alta omalta välilehdeltään.