Yritysnäkymäsivujen toiminta


Tälle sivulle on koottu ratkaisuja yleisimpiin yritysnäkymäsivujen toimintaan liittyviin ongelmatilanteisiin.

En näe tallentamiani lukuja yritysnäkymäsivuilla

Jos tallentamasi ennusteet eivät ole näkyvissä, on ensimmäisenä syytä tarkistaa näytettävä malli.

arvmäär_cv_mallin_vaihto

Kuvaan punaisella merkityn pudotusvalikon alapuolinen teksti kertoo, mitä mallia sivut kulloinkin näyttävät. Jos näytettävä malli on jokin muu kuin itse tallentamasi, valitse oma mallisi pudotusvalikosta ja klikkaa sen viereistä nuolipainiketta. Jos omaa malliasi ei löydy listalta, katso kohta “En löydä etsimääni yritysmallia”.

Jos haluamasi luvut eivät näy mallin vaihtamisesta huolimatta, voi ongelma liittyä mallin tallennukseen. Olet saattanut epähuomiossa poistua tallennussivulta ennen tallennuksen vahvistamista, tai tallennus on voinut epäonnistua teknisen vian takia.

Jos puuttuvat muutokset eivät ole erityisen suuria, kannattaa ensimmäisenä kokeilla niiden tekemistä ja mallin tallentamista uudelleen. Suorita tallennus käyttöohjeiden mukaisesti. Jos tämäkään ei auta, ota yhteyttä asiakastukeen yhteydenottolomakkeella.

En löydä etsimääni yritysmallia

Yritykselle tallennettujen mallien välillä vaihtaminen tapahtuu ylälaidan pudotusvalikon kautta. Tästä osiosta löydät ohjeet tilanteisiin, joissa etsimäsi malli ei näy valikon listauksessa.

arvmäär_cv_mallin_vaihto

Etsin omaa mallianiEtsin toisen käyttäjän mallia

Jos olet vastikään tallentanut mallin ja siirtynyt takaisin yritysnäkymätilaan, kannattaa ensimmäisenä odottaa hetki ja tämän jälkeen päivittää sivu. Jos malli ei päivityksen jälkeen näy listalla, tallennus on todennäköisesti epäonnistunut.

Jos haluamasi muutokset pohjamalliin eivät ole suuria, voit yrittää mallin tallennusta uudelleen. Tee muokkaukset lukuihin ja tallenna tämän jälkeen malli uudelleen ohjeiden mukaisesti. Jos tämäkään ei auta, ota yhteyttä asiakastukeen oheisella lomakkeella.

Jos organisaatiossasi käytetään Valuatumin järjestelmää, sinulla voi olla pääsy joihinkin muiden käyttäjien malleihin. Yksittäisillä käyttäjillä ei normaalisti ole oikeuksia muihin kuin omiin malleihinsa ja tiedontarjoajan pohjamalleihin.

Jotta voit nähdä toisen käyttäjän mallin, hänen on annettava siihen oikeudet. Ota siis ensisijaisesti yhteyttä käyttäjään, jonka mallin haluat nähdä, ja varmista että hän on asettanut mallin näkyvyydeksi “julkinen”. Lisätietoa mallin näkyvyyden muuttamisesta täältä[linkki].

Tilinpäätöksestä puuttuu alaeriä

Joillakin yrityksillä tilinpäätöksestä voi näyttää puuttuvan alaeriä. Esimerkiksi allaolevassa kuvassa aineettomiin hyödykkeisiin on listattu vain aineettomat oikeudet.

cv_puuttuvat_rivit_1

Tämä ei kuitenkaan johdu virheestä; järjestelmä piilottaa automaattisesti sellaiset alaerät, joiden arvo on 0 kaikilla tilikausilla.

Alaerien puuttuminen voi olla ongelmallista, jos haluat muokkaustilassa syöttää arvoja sellaiseen alaerään, joka saa nolla-arvoja kaikilla toteutuneilla tilikausilla. Voit kuitenkin tuoda piilotetut rivit näkyviin ylälaidan painikkeella “Näytä piilotetut rivit”.

arvmäär_dynamiccv_näytä_piilotetut

Tällöin kaikki tilinpäätöksen rivit näytetään, ja voit muokata niiden arvoja. Kun tallennat mallin, myös aikaisemmin piilossa olleet rivit näkyvät perustilassa, mikäli olet syöttänyt niille nollasta poikkeavan arvon vähintään yhdelle tilikaudelle. Rivit joiden kaikkien tilikausien arvo on 0 piilotetaan uudelleen perustilaan siirtyessä.

arvmäär_dynamiccv_piilotetut_rivit_jälkeen

Piilossa olleet rivit näkyvät kuvassa harmaalla tekstillä.